Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 januari 2023

Springen om Mike en zijn gezin te steunen

Het verschil kan nauwelijks groter zijn. Terwijl ruim 400 kinderen tot elf jaar lachen, roepen, schreeuwen, springen en ballen gooien, maakt Mike Oostwaard (37) zich ernstig zorgen over de toekomst van zijn gezin. Mike weet, dat hij niet lang meer te leven heeft. Een agressieve hersentumor is hier de oorzaak van.

Dit jaar kwam het onverbiddelijke slechte nieuws. De tumor grijpt om zich heen in de hersenen van Mike. Deze vorm van kanker is ongeneeslijk. Met negen maanden chemotherapie kan zijn leven nog verlengd worden. Mike: “Ik hoop er zoveel en zo lang mogelijk te zijn voor en met mijn gezin.”

Werknemers die ziek worden, kunnen bij ziekte via hun werkgever doorbetaald worden. Maar Mike is als zelfstandig ondernemer in de bouw volledig op zichzelf aangewezen. Door de operaties, bestralingen en revalidaties heeft hij de afgelopen jaren nauwelijks meer kunnen werken. “Het spaargeld verdween in 2019 als sneeuw voor de zon. Het ging op aan alledaagse kosten, zoals onze woonkosten en boodschappen. Maar ook aan extra zorgkosten en bijkomende zaken die niet door de verzekering worden gedekt.” Dat hij dood gaat, daar staat Mike redelijk nuchter tegenover. Maar wat hij niet kan verkroppen is dat hij zijn gezin niet de financiële steun kan bieden.

Daarom is Mike een crowdfundingactie begonnen. En organiseerde hij donderdag 29 en vrijdag 30 december een spring- en klimfestijn in Sporthal de Steupel in Nieuwkoop. Twee dagen lang gingen honderden kinderen helemaal uit hun dak, waarbij de entreeopbrengsten naar Mike, zijn vriendin en zijn tweejarige zoontje gingen. “In 2020 ben ik vader geworden van een prachtige zoon. Een mooie gebeurtenis in een hectische tijd waarin de onzekerheid vaak de overhand heeft. Zo klein als hij is, heeft hij ons alles geleerd over échte liefde. Hij zorgt voor verlichting en afleiding na lange ziekenhuisdagen.”

Mike: “Ik zie op financieel gebied geen andere uitweg dan crowdfunding. De afgelopen maanden hebben we op verschillende manieren geprobeerd om uit de problemen te komen, zonder succes. Als zzp'er met een werkende partner heb ik geen recht op financiële bijstand, maar onze woning moet betaald worden en er moet eten op tafel komen. Dit is nu, met één inkomen, niet veel langer meer te doen. Onze reserves zijn uitgeput.”

 

Gelukkig steunen veel ouders met hun kinderen de actie van Mike. Moeder en dochter Marsha en Tineke van Leeuwen zijn met hun (klein)zoon naar de Steupel gekomen. “We kennen Mike niet persoonlijk, maar ons hart gaat naar hem uit. Wanneer je zo jong en zo ziek bent en je weet niet hoe het uit gaat pakken. Met onze kleine bijdrage kunnen we zijn gezin ook een beetje ondersteunen.”

Tussen het springen door laat Lotte Wijsman (10) zich schminken. Zo jong als ze is; ook zij weet van Mike. “Het is fijn om hiermee te kunnen helpen en ook nog op zo’n heel leuke manier. Mijn broertjes en zusjes houden van springkussens. Vooral mijn jongste broertje van vier vindt het verschrikkelijk leuk en daarom vind ik het ook leuk.”

Robert Stapper is samen met zijn vrouw en zoon speciaal uit Alphen naar Nieuwkoop komen rijden. “Zijn actie was de reden, dat we besloten om vandaag naar de Steupel te komen.” Mandy heeft nog een persoonlijke boodschap voor Mike: “Heel veel sterkte, kracht en ook beterschap wens ik je toe.”  Mike hoopt, dat hij bij een bedrijf een baan kan krijgen. Hij is blij met de opbrengst van deze actie en besluit: “Geld is helemaal niet belangrijk. Ik was altijd een rouwdouwer en wilde veel geld verdienen. Maar heel veel plannen van mij kunnen niet doorgaan. Alles heb ik moeten verkopen, puur om te overleven.”