Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 november 2022

“Ik kom de wandelaars natuurlijk aanmoedigen”

Burgemeester steunt Duin- en Bollen 4daagse

Hoe belangrijk voor Noordwijk is de realisatie en komst van de Duin- en Bollen 4daagse? 

Het is voor ons heel belangrijk. In Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn we erg blij met de komst van de Duin- en Bollen 4daagse! Het evenement sluit perfect aan bij ons vitale programma en het is heerlijk om er een groot terugkerend najaarsevenement bij te hebben. Zowel voor onze inwoners als voor onze bezoekers.  

 

Wat voor speciale activiteiten vinden er in Noordwijk plaats? 

Wat ik al heb gehoord is dat de ondernemers in Noordwijkhout er sowieso iets gezelligs van maken en de wandelaars dus kunnen rekenen op een feestelijk ontvangst in het dorp. De finish is in Noordwijk aan Zee op zondag. Ook dat zal feestelijk zijn. Het is een nieuw evenement wat hopelijk komende jaren gaat groeien naar een mooi regionaal feest met daaromheen allerlei gezellige activiteiten.  

 

Hebt u als burgemeester nog een speciale taak omtrent dit evenement? 

Ik kom de wandelaars natuurlijk aanmoedigen. En ik ben sowieso aanwezig op zondag bij de finish rond het Gat van Palace. Ik zal daar de eerste wandelaars feestelijk verwelkomen.  

 

Deze wandelvierdaagse draait om meerdere zaken: gezondheid, samenzijn, toerisme. Zou u hierop in kunnen gaan?  

Wandelen en lekker buiten zijn past uitstekend bij onze gemeente en bij deze tijd. Afgelopen jaren zijn we met elkaar meer gaan wandelen. Het ommetje was populairder dan ooit. Het lijkt erop dat we dit blijven doen. In Noordwijk zijn er heel veel prachtige wandelpaden met daarnaast frisse lucht en mooie uitzichten. We streven in onze gemeente naar gezonde en energieke inwoners en een prachtige omgeving vol natuur. Want wandelen stimuleert een gezonde geest in een gezond lichaam. Het evenement past bovendien heel goed bij onze kuuroordambitie, waar ondertussen ook heel hard aan wordt gewerkt.  Ik wens alle deelnemers heel veel succes en vier heerlijke wandeldagen. Zet ‘m op en veel plezier!