Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 augustus 2006

Kunstmarkt weer succesvol

Warmond – Op een van de laatste dagen van het mooie weer toonden zaterdag 29 juli meer dan 30 kunstenaars hun werken aan de bezoekers. Vaak prachtige schalen, vazen, schilderijen, beeldjes of andere voorwerpen konden voor zeer redelijke prijzen bemachtigd worden rondom het pleintje bij de pomp aan de Dorpsstraat.

Joep Derksen

Lopend over de kunstmarkt, die dit jaar voor de derde keer georganiseerd werd door vereniging Het Oude Raadhuis, kom je professionals en hobbyisten tegen. De kwaliteit van het getoonde is indrukwekkend. Bernard en Frederieke Nijssen hebben twee stands naast elkaar. Beiden schilderen voor hun hobby. Bernard maakt aquarellen van vliegtuigen en helikopters, die met veel detail geschilderd zijn. Frederieke daarentegen schildert wat in haar opkomt. Ze heeft schilderijen waarin tientallen kleuren vloeiend in elkaar overlopen, maar ook enkele meer figuratieve ontwerpen.

Even verderop staan de dames Van Roosmalen en Van Kan. Ze hebben elkaar leren kennen op een glascursus en hebben daar zeer zeker wat opgestoken. Glazen borden en schalen met prachtige, kleurrijke dessins waren te zien. Pronkstuk was een bord, gemaakt uit drie delen glas, waarin zand in horizontale en verticale lijnen was verwerkt.

Margreet Frederiks schildert realistische en surrealistische schilderijen en aquarellen. ‘Ik begin iedere ochtend om 6 uur en werk dan door tot 12 uur. Op die tijd van de dag heb ik de meeste energie en inspiratie. Bovendien is het licht in mijn atelier dan op zijn best. Vaak denk ik pas tegen de middag dat ik nog moet ontbijten.’

Gezien de belangstelling zal de kunstmarkt volgend jaar zeker weer georganiseerd worden.