Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 augustus 2006

Verhuizing Ex-Voto laat op zich wachten tot januari


Voorhout – Afgelopen week werd bekend dat de opening van het nieuwe jongerencentrum niet zoals gepland in september zal zijn. Op zijn vroegst zal de jeugd op 1 januari gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw. Oorzaak van deze vertraging is de akoestiek binnenin: binnen het gebouw heerst een sterke echo en als je optredens van bandjes hebt, is dat een verre van ideale situatie.

door Joep Derksen

Het probleem van de akoestiek was al maanden geleden bekend bij het bestuur van Ex-Voto en de gemeente is er destijds ook over ingelicht. Wolfgang Bastel wil echter geen kwaad woord spreken over het beleid van de Teylinger bestuurders. “De nieuwe stichting waar Ex-Voto onder gaat vallen heeft een goede relatie met de gemeente. Inderdaad wordt @hok, het nieuwe jongerencentrum, vanwege de akoestiek pas in januari 2007 in gebruik genomen. Maar zowel de verhuizing als de inrichting zal op die datum compleet zijn afgerond.”

De vraag is, of dit uitstel niet zal leiden tot problemen, financieel of organisatorisch. Bastel: “Bij dit soort projecten zijn er altijd wel tegenvallers en daar gaan we samen met de gemeente heel constructief mee om. We hebben een goede relatie met de gemeente en we denken helemaal niet aan claims tot schadevergoeding of iets dergelijks. De foute akoestiek is een bouwtechnische tegenvaller en de gemeente heeft daar heel adequaat met de bouwer op gereageerd. Vrijwel direct na de bouwvakvakantie zullen maatregelen getroffen worden om dit euvel te verhelpen.”

Het grootse piratenfeest, dat het afscheid van het oude gebouw van Ex-Voto inluidde, is in juli al gevierd. De jeugd zal echter de komende maanden gewoon welkom zijn op de bestaande locatie bij het station.