Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2006

Postbezorging blijft zes dagen per week

Streek – De lokale uitvaartverenigingen halen opgelucht adem, want het gevaar dat rouwkaarten niet meer op tijd bij de mensen komen is geweken. In tegenstelling tot wat de landelijke dagbladen vorige week berichtten, blijft de post zes dagen per week bezorgd worden. De Tweede Kamer moet hierover na het zomerreces nog een definitieve beslissing nemen, maar TPG-woordvoerder Loth Kroeger verwacht niet dat maandag een postloze dag wordt.

door Joep Derksen

Direct nadat het bericht van de postloze maandag naar buiten kwam, reageerde Paul Vliem, van Uitvaartverzorging Vliem in Sassenheim: “Dit zou dramatisch zijn, want als de rouwkaarten niet op maandag bij de mensen komen en de begrafenis is op dinsdag, dan komen de mensen zwaar in de problemen. Het gevaar van het missen van de begrafenis is dan zeer groot.”

Jollie Wildeman van Uitvaartonderneming Teylingen had een postloze maandag wel lastig gevonden, maar niet onoverkomelijk. “Het zou alleen heel erg lastig zijn als iemand op vrijdagavond of zaterdag zou overlijden. Als iemand op zaterdag overlijdt, zou je de mensen een dag later moeten begraven of cremeren.”

De uitvaartverzorgingsbranche heeft ook een landelijke belangenorganisatie, de NUVU/Stivu. De heer F. Peusen, Directeur, kwam als eerste met de mededeling dat de post gewoon op maandag bezorgd blijft. “Dit hele verhaal berust op een misverstand en de pers heeft al conclusies getrokken voordat er besluiten zijn genomen. We gaan onze leden per brief informeren dat ze gerust kunnen zijn en er geen gevolgen zullen zijn voor onze rouwpost.”

Loth Kroeger, woordvoerder van postbedrijf TPG maakt aan alle onzekerheid een einde. “We bezorgen de post overal in Nederland, zes dagen per week en dat zal zo blijven ook. Na het zomerreces wordt de nieuwe Postwet bediscussieerd in de Tweede Kamer, maar niets wijst erop dat de post minder vaak bezorgd zal worden. Er is ook geschreven dat de postzegels duurder zouden worden, wanneer TPG-post zes dagen zou moeten blijven bezorgen, maar ook dit verhaal komt niet van ons af.”