Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2006

Maatregelen tegen wateroverlast

Lisse – Het college van burgemeester en wethouders maakte dinsdag 12 augustus bekend, dat bijna 592.000 euro vrijgemaakt wordt om wateroverlast tegen te gaan. Het betreft de verbetering van de afvoercapaciteit van het rioolstelsel in de Van der Veldstraat en de Wagendwarsstraat: deze wegen liggen op het laagste punt van Lisse buiten de polders.

Tot nu toe ging al het water uit de rioleringen automatisch richting deze straten, wat regelmatig tot overlast leidde. In de nieuwe plannen zal de riolering voor de beide wegen worden afgesloten van de rest van de riolering. Naar verwachting zullen de werkzaamheden klaar zijn ‘voor de zomerse buien van 2007’. Mocht het zo zijn, dat kabels en leidingen verplaatst moeten worden, dan zal het bedrag van bijna zes ton aanzienlijk hoger uitvallen, zo werd in het rapport Wateroverlast Van der Veldstraat en Wagendwarsstraat aangegeven.