Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 november 2006

Creatief in de vakantie

Voorhout – Al dertig jaar organiseert de Stichting Jeugdraad Voorhout de welbekende kindervakantieweken in de zomervakanties. Dit jaar was het de eerste keer dat Dora Duijnisveld ook tijdens de herfstvakantie creatieve spelletjes speelde met de kinderen. Meer dan vijftig kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar werden op dinsdag en donderdag vermaakt in de Spelewey en tegelijkertijd leerden ze hoe met satéstokjes, wol en een kastanje een spin in een web gemaakt kon worden.

Joep Derksen

Dora vertelt, terwijl ze een van de kinderen helpt: “Ik ben helemaal blij, want de opkomst is overweldigend. Omdat het de eerste keer is dat we een kindervakantieweek in de herfstvakantie organiseren, was het toch een beetje spannend of het een succes zou worden. Maar ik ben blij dat ik doorgezet heb en samen met zes vrijwilligers, drie jonge medewerkers en drie volwassenen, kunnen we het de kinderen prima naar hun zin maken. Gezien het succes van deze week, ben ik van plan om ook activiteiten te organiseren in de kerstvakantie!”

Ondertussen hadden alle kinderen hun spin klaar, en werd aanstalten gemaakt om, in de sfeer van Halloween, een zwarte kraai in elkaar te zetten. Maar eerst was het tijd voor limonade! Danielle (11 jaar) vond het heel leuk om zo creatief bezig te zijn. Tom van 6 had wat moeite met het maken van de spin, maar hij kreeg hulp van een van de aanwezige journalisten. Fleur (8) en haar neefje Mitchell (7) kwamen ‘vroeger’ vaak bij de Spelewey. “Nu echter niet meer’, zo vertelt Fleur. ‘Ik ben nu ouder en moet vaker naar school. Bovendien ben ik heel druk, druk, druk, druk, druk.”