Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2007

Parochiële Caritas Instelling wenst bijdrage voor hulpfonds

Lisse – De voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling (PCI), Lynn Jonkman, sprak in tijdens de raadsinformatiebijeenkomst van 6 februari. Al jaren zet de PCI zich als onzichtbare hulporganisatie in om mensen op financieel gebied te helpen. Jonkman bezocht deze bijeenkomst om te vertellen wat de PCI doet en een voorstel neer te leggen over de instelling van een hulpfonds, in verband met de invoering van de Wmo.

Joep Derksen

Ze legde uit: ‘De PCI is de opvolger van het vroegere ‘armenfonds’ en wij helpen mensen op financieel gebied als ze bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) niet terecht kunnen. Met het geld dat we door collectes bij de Katholieke kerk, Gereformeerde kerk en de Hervormde kerk verkrijgen, helpen we jaarlijks zo’n 25 mensen. We helpen iedereen: ongeacht of ze bij een kerk zijn aangesloten.’

Jonkman gaf aan dat de PCI in een daadwerkelijke behoefte voorziet en dat er ieder jaar nog veel meer mensen in Lisse zijn, die geholpen moeten worden, maar dat de PCI op dit moment aan haar financiële maximum zit. Ze verzocht dan ook aan de aanwezige politici: ‘Doneer ieder jaar 0,50 cent per inwoner per jaar aan het hulpfonds, zodat wij wat meer mensen in Lisse adequaat kunnen helpen buiten de strikte richtlijnen van de ISD om.’

D66-raadslid Cees Verburg was gegrepen door de speech. ‘Als we met 15.000 – 25.000 structureel per jaar meer mensen kunnen helpen, dan is dat een goed streven.’ Het vermoeden ontstond bij de andere raadsleden dat de PCI ook nog wel tijdens een raadsvergadering besproken zou kunnen worden.