Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 februari 2007

Wethouder schrapt plan voor kunstproject bij Keukenhof

Lisse – Op dinsdag 6 februari werd duidelijk dat het pronkstuk van de nota “Zicht op cultuur”, die onder leiding van D66-wethouder Adri de Roon was opgesteld, schipbreuk heeft geleden. In de conceptcultuurnota had de wethouder het gedurfde plan opgevat om een fotogeniek standbeeld met internationale allure te plaatsen bij de Keukenhof. Alle politieke partijen waren echter zo negatief over dit voorstel, met name vanwege de tienduizenden euro’s die het idee zou gaan kosten, dat de projectschets ‘Tulip adventure arts’ schielijk is ingetrokken.

Joep Derksen

De wethouder wil de 50.000 euro die voor dit standbeeld waren ingeschaald, besteden aan een projectschets muziek, zang en podiumkunsten (30.000 euro voor de periode tot en met 2010), een nieuw kunstwerk in de wijk Ter Beek (16.500 euro als aanloopkosten) en een bedrag van 3.500 euro, dat nog benodigd was voor uitvoering van de beleidsnota in 2007.

De gemeenteraad had in de vergadering van 25 januari hevige kritiek geuit op de geringe aandacht voor muziekgerelateerde activiteiten. De Roon heeft zich dit aangetrokken: ‘Bijzondere activiteiten op het gebied van zang, muziek en overige podiumkunsten komen in aanmerking voor een subsidieregeling, maar dan wel met de voorwaarde dat uitvoering gebeurt in combinatie met gemeenschapsbinding.’ De wethouder verduidelijk: ‘Zo kun je een wijkgebonden activiteit opzetten of gratis toegang verlenen aan alle inwoners van Lisse met een bepaald huisnummer.’ Alleen inwoners, verenigingen en organisaties uit Lisse komen in aanmerking voor deze muzieksubsidieregeling. Verder wil de wethouder de uitvoering en communicatie verbeteren, waarbij de gemeente wil ‘faciliteren en stimuleren’.