Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2007

Branchelijst weekmarkt

Lisse – De gemeente wil een branchelijst opstellen voor de weekmarkt om te voorkomen dat teveel kooplieden dezelfde waren aanbieden. Wethouder Guus Mesman (PvdA) lichtte dit voorstel vorige week dinsdag toe: ‘Net als op de Ark van Noach moet er verscheidenheid in het aanbod zijn: je moet niet alleen maar gelijke stands hebben.’

Enige jaren geleden is de weekmarkt verplaatst naar het Meer en Houtplein om een groter aantal bezoekers te trekken. Het lijkt er op dat dit gelukt is, want zoveel kraamhouders willen een plekje bemachtigen, dat een wachtlijst wordt gehanteerd. Op verzoek van de marktcommissie wil het college een branchelijst vaststellen zodat op de markt een zo groot mogelijke variatie aan branches aanwezig is, waardoor deze plaats waar je euro een rijksdaalder waard is aantrekkelijker wordt voor de consument.

Een inspraakperiode van zes weken volgt nog naar aanleiding van het collegevoorstel en de wethouders kijken uit naar de reacties van de marktcommissie, kooplieden en Alverha.