Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2007

Finse leerlingen op bezoek in het bestuurscentrum

Teylingen – Burgemeester Schelberg had afgelopen donderdag bezoek uit het hoge noorden; Finland om precies te zijn. Leerlingen van de middelbare school Seinajoen Lukio uit Lapua (400 km van Helsinki), in de leeftijd van 16 – 18 jaar, kregen in het kader van een uitwisselingsprogramma met het Rijnlands Lyceum een basisintroductie in het Nederlands staatsrecht.

door Joep Derksen
Eind februari waren de leerlingen van het Rijnlands al naar Finland gegaan en dat was goed bevallen, zo vertelt Fabian. “Alleen was het extreem koud, wel 30 graden onder nul. We dachten dat dit normaal was, maar het bleek toch wel uitzonderlijk te zijn.” De Finse Tuomas overnacht deze week bij Fabian en hij stelde enkele kritische vragen aan de burgemeester, onder meer of Teylingen meer hoogbouw gaat krijgen. Schelberg bevestigde dit: “Hogere gebouwen hebben de toekomst in Teylingen.”

Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer om in Nederland te zijn. Susanna Punkari heeft met haar gastgezin al de Keukenhof en Noordwijk bezocht. Ook is ze op het Rijnlands Lyceum geweest, maar daar had ze wat gemengde gevoelens over. “De school hier is totaal verschillend dan in Finland. De kinderen zijn wel wat jonger dan wij, maar stukken lawaaiiger. Ze gooiden met eten en soms leek het wel een ‘kindergarten’. In Finland zijn we een stuk rustiger.”

Medeleerlinge Evelijna Rasku genoot van de trip en keek vooral uit naar een specifiek onderdeel van het bezoek: “Ik wil heel graag Amsterdam zien. Niet specifiek het ‘red light district’, maar gewoon alles van Amsterdam.”

Na afloop van de bijeenkomst kregen alle jongeren een zakje met, meest Nederlandstalige, folders en een frisbee van de gemeente. Deze frisbee droeg uiteraard het gemeentelijke logo. In de acht dagen dat de Finse leerlingen in Nederland zijn, bezoeken ze ondermeer Amsterdam, Brussel, het Rusthoffpark in Sassenheim en Leiden. Als afsluiting geven de Finnen presentaties over wetenschap, geschiedenis, cultuur en sociale zaken.

3 Comments:

At 4:16 p.m., Anonymous Anoniem said...

Yesterday, while I was at work, my sіster stole
my iphone and tested to see if іt can surviνe a thіrty foοt drορ, just so she can
be a youtube sеnsаtion. Mу applе іpad is now destгοyed
and she has 83 vіews. I κnοw this iѕ totallу off topic but I had
to shаre it wіth someone!

Feеl freе to visit mу web blog
... Bigger Boobies

 
At 1:11 p.m., Anonymous Anoniem said...

We arе a grоup of volunteeгs and
оpening a new scheme in our community. Your website provideԁ us with valuable infο to work on.
You hаve ԁone a formidable jоb and our whole community wіll be grateful to you.


Alѕo visit my web-site :: stockings dress up

 
At 9:35 a.m., Anonymous Anoniem said...

I know thіs if off tоρіc but I'm looking into starting my own blog and was curious what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would coѕt a pretty
ρennу? I'm not very internet savvy so I'm not 100% sure.

Any ѕuggestions or advice would bе greаtly appreсiated.

Thаnk you

Alѕo visit my website: 30 plus Ladies

 

Een reactie posten

<< Home