Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 april 2007

Mooiste en jongste file evenement van het jaar voor alle deelnemers

Voorhout – Met het mooiste weer sinds jaren ging het de mooiste jongste file van Nederland van start. Meer dan 400 kinderen namen deel aan het Kindercorso en allen genoten volop van dit feestelijke evenement. Na de fiets-/skelter-/steptocht van de Dr. Kuyperlaan naar het bestuurscentrum werden alle deelnemertjes beloond met cola en chips.

door Joep Derksen

De jury had het er dit jaar moeilijk mee, zo vertelde Els Pijlman: “De kwaliteit is hartstikke goed en allemaal hebben ze hun best gedaan. Ik kijk voornamelijk naar het werk dat in de versiering van het rijwiel is gestopt en de kwaliteit van uitvoering”, legt ze uit terwijl ze een gele winnaarskaart aan een van de deelnemertjes overhandigd.

Veel van de kinderen hadden de avond tevoren samen met hun moeder of vader hun voertuigje versierd. Fleur, Merel en Kelly waren verkleed als Pippi Langkous en vonden deze gebeurtenis “Best wel spannend”. Vriendinnetjes Nuchi en Hiske zaten op hun creatie ‘Tropisch feest’ en waren volslagen verrast dat ze tot de prijswinnaars behoorden. Even verderop fietste de tot Chinese wijze man omgetoverde Giotto Hak. “Ik vind draken boeiend en heb zelfs een spreekbeurt gehouden over de comorovaranen, die van de draken afstammen.”, verklaart Giotto. “We zijn tot twee uur vanochtend bezig geweest om alles klaar te hebben”, voegt zijn moeder er met kleine oogjes aan toe.

De moeders van Disneyprinsesjes Caitlin, Aileen, Anna en Feliz zijn twee weken in de weer geweest om de pakjes te maken en ook alle ouders van Joris, Eline, Thomas, Lisanne, Julian en Myrthe hebben vele avonden eendrachtig samengewerkt. Vlak achter hen lopen de vader en moeder van Marijn (1,5 jaar). Hun zoon zit in een met bloemen versierd Plus-supermarktwagentje: “Straks gaan we ook nog even boodschappen doen!”, grapt de vader.

Mooiste step
Alyssa (6) en Charlotte (4) deden dit jaar voor het eerst mee en stepten het hele parcours. Ze vielen niet in de prijzen, “maar ik had toch de mooiste step!” vond Alyssa. En zo is het ook: Ieder deelnemertje had ook de mooiste eigen creatie. Halverwege de route stonden Aad en Tony de Zwart te wachten op hun kleinkinderen die voorbij kwamen. Ze hadden zelf meegeholpen de kar te maken en groot was hun verrassing toen ze zagen dat de kinderen vanochtend hun voertuig hadden omgedoopt als eerbetoon aan hun 40-jarig huwelijk. Beide grootouders waren diep ontroerd.

In café restaurant Boerhaave kregen de prijswinnaars ’s middags een voor een te horen welke kleur medaille ze gewonnen hadden. Een enthousiaste André Floor vertelde: “De creaties worden steeds mooier, waarbij de moeders voor de bloemen zorgden en de vaders het timmerwerk regelden. De deelnemers hebben duidelijk met het leuke thema van dit jaar “Feest” van alles kunnen doen!” Zijn korte speech vond geen algehele instemming. De moeder van winnaar Axel zei tegen haar zoontje: “En wie heeft je fiets versierd? Papa hè? Papa doet het ook!”

Niet minder dan twintig creaties vielen in de prijzen en alle kinderen waren dolblij met de medaille die ze kregen, al was er een aantal dat de ogen bijna niet open kon houden van de slaap: twee uur ’s middags is voor veel jeugdigen namelijk het moment om een powernap te plegen.

In 2008 is het thema: ‘Vakantie’, dus er zijn nog maar 51 weken om een leuke versiering te bedenken om dan bij de prijswinnaars te behoren.