Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

Gemeenten koppelen netwerk

Door Joep Derksen

STREEK – De gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijk zetten een vierde netwerk op om ICT-applicaties met betrekking tot hardware en servers gezamenlijk te beheren. Ook bestaan er plannen om de betreffende acht ICT-ers van de drie gemeenten bij elkaar te plaatsen in een zogeheten ‘Shared Service Center’, die haar locatie waarschijnlijk in Hillegom zal hebben. Lisse-wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte dit voornemen dinsdag 8 mei bekend.

‘Groot voordeel is dat we geld besparen op overheadkosten en bovendien krijgen we geen problemen meer met personele bezetting. Als er iemand ziek is, kunnen de werkzaamheden veel gemakkelijker opgepikt worden, dan wanneer er maar twee mensen zich bezighouden met specifieke ICT-vraagstukken’, zo legt de wethouder uit.

Hij vervolgt: ‘We willen een gemeenschappelijke server hebben die in Hillegom geplaatst wordt, maar daarnaast ook een back-up laten draaien in Lisse, zodat we in noodgevallen, zoals een brand, altijd kunnen terugvallen op een alternatief systeem. Overigens behouden de drie gemeenten ook hun eigen netwerksystemen.’

Op de vraag of een gezamenlijk ICT-beheer niet een forse stap richting fusie is, antwoordt Brekelmans: ‘Dit voorstel is een van de elementen om vorm te geven aan de niet-vrijblijvende samenwerking. Het heeft niets met een fusie te maken, maar is een voorbeeld van een gezonde koopmansgeest.’