Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2007

Verdachten Bloemenschansmoord naar Pieter Baan Centrum

Voorhout – Op 6 januari werd een Britse man, wonend op de Bloemenschans, dood aangetroffen. Na intensief speurwerk heeft de politie vier verdachten aangehouden: de 44-jarige ex-partner, haar dochter (20), de vriend van de dochter (21) en de 51-jarige vriend van de moeder.

door Joep Derksen

Op 1 mei heeft een pro-formazitting plaatsgevonden, zo legt persvoorlichter van het Openbaar Ministerie, Arlette van der Zwan uit. “Inhoudelijk kunnen we niet op de details ingaan. Wel zijn er nieuwe ontwikkelingen, want een paar getuigen worden nog gehoord. De vier verdachten worden overgebracht naar het Pieter Baan Centrum en ondergaan daar een psychologisch onderzoek. Dit onderzoek zal zo’n drie maanden duren, waarna in augustus een nieuwe pro-formazitting plaatsheeft. Pas op dat moment gaan we over tot een inhoudelijke behandeling.”

Of het slachtoffer door de 21-jarige jongen is vermoord met een Oosters halfzwaard, waarvan het lemmet een armlengte lang is, kan Van der Zwan bevestigen noch ontkennen: “Inhoudelijk gaan we niet in op de details. Wel kan ik melden dat de informatie die afgelopen week in de pers is verschenen niet tijdens de rechtszaak ter discussie zijn geweest.”

Haar collega Suzanne Staals vult aan: “We willen geen onderzoeksinformatie in de pers hebben, omdat dit gegevens kunnen zijn die alleen de betrokkenen kunnen weten. Wanneer dit soort dingen in de krant komen te staan, gaan ze hun eigen leven leiden. Met dit soort details kunnen we nu nog niet naar buiten treden. Ik weet niet of de informatie over het Oosters halfzwaard klopt en waar deze gegevens vandaan komen. Dat kunnen we niet bevestigen en gedurende het onderzoek wil justitie niet ingaan op details van hoe de moord gepleegd is.”