Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

Damesteam Oosthout 1 promoveert naar hoofdklasse

VOORHOUT – Het was zondag 3 juni groot feest bij tennispark Oosthout: het damesteam Oosthout 1 promoveerde dankzij een overwinning op hun directe concurrenten SVV van de eerste klasse naar de hoofdklasse. Nadat ze vorig jaar waren weggevallen uit de hoofdklasse, was dit een perfect resultaat van een jaar lang hard trainen, een goede onderlinge verstandhouding en goed tennissen.

Het winnende team bestaat uit Peggy van Drongelen (33), Paula Koelewijn (33), Patty de Winter (30), Esther Hoek (30) en Nicole Dongers (43). Wekelijks speelden ze vier single partijen en twee dubbelpartijen en ze bleven het hele seizoen ongeslagen. Ze versloegen de damesteams uit Mijdrecht, Pijnacker, Katwijk, Bloemendaal en Amsterdam.

In verband met drukke agenda’s konden alleen Peggy en Paula bij het interview aanwezig zijn. Paula vertelt: “Ons succes komt ook omdat we een echt team zijn met een grote mate van saamhorigheid. We zijn echte vriendinnen.” Peggy vult aan: “Dat klopt: Paula en ik kennen elkaar al jaren en zijn door ons werk met elkaar in contact gekomen.” Wat is de sterkste kant van de teamleden? “Onze mentale weerbaarheid. Wanneer wij aan het inslaan zijn, denken we niet aan wat wij fout doen, maar kijken naar de sterke en zwakke kanten van de tegenstanders”, legt Paula uit.

De tenissterren hebben geen eigen trainer en kunnen zich het laatste goede tennisadvies niet meer herinneren. Wel de slechtste aanwijzing: “Ik was drie weken geleden al twee uur lang in windkracht 8 aan het tennissen. Op een terrasje naast de baan zaten een paar dames lekker te borrelen en een van hen riep: ‘Let op de wind!’. En ik maar bikkelen al die tijd: ik deed niets anders!” haalde Paula herinneringen op.

Wat zijn de plannen voor het komende jaar? Peggy: “Het zou erg fijn zijn om een sponsor te hebben voor ons team en op dit moment zijn we in onderhandeling met het SCAL Medisch Diagnostisch Centrum. Daarnaast verwelkomen we ondersteuning van Rob de Winter (Winter Techniek), Regio Klus Noordwijk en Rob Ubink, de tennisleraar van de club.”