Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2007

Golfen door dorp voor Hospice

Opbrengst 35.000 euro

SASSENHEIM – Voor de tweede keer organiseerde de Rotary Sassenheim het streetgolf, waaraan meer dan 170 mensen, verdeeld over 22 teams deelnamen. Zoals gebruikelijk is bij activiteiten die door de Rotary worden georganiseerd, ging ook hier de opbrengst van het evenement naar een goed doel. In dit geval werd het hospice verblijdt met een cheque van niet minder dan 35.000 euro.

De teams bestonden uit 8 personen en werden gesponsord door bedrijven uit de regio. Het inschrijfgeld was 2.000 euro per team, maar daarnaast waren ook veel organisaties bereid wat extra te doneren, zodat het hospice, een thuis voor ongeneeslijk zieken die er hun laatste levensfase doorbrengen, de bouw van het nieuwe pand kan voltooien.

Activiteiten
Door heel Sassenheim zijn 22 holes geplaatst en de deelnemers werden er met allerlei vormen van vervoer, zoals paard-en-wagen, een oude brandweerauto of een klassieke vrachtwagen heengebracht. Bij veel van de holes konden de deelnemers ook weer genieten van andere activiteiten. Net als vorig jaar ontbrak ook de ruine van Teylingen niet op het parcours. Dit jaar werd er echter niet met pijl en boog geschoten, maar waren de oudhollandse sporten zoals sjoelen en ringwerpen graaggebezigde activiteiten.

Voorzitter van de streetgolfcommissie René Vos vertelt: ‘Dit evenement kan alleen maar plaatsvinden dankzij de medewerking van de vele vrijwilligers, de jongeren van Charda, de rotsjongeren en de mensen die allerlei vormen van transport beschikbaar stellen en de boeren die hun vee wilden weghalen uit de weilanden waar we mogen spelen. Ook hebben ze het gras gemaaid, zodat we op die stukken een golfbaan hebben en ze verdienen een vette pluim!’

Schilderij
Uiteindelijke winnaar was het team A-Design, dat een schilderij kreeg met daarop het hospice huis en op de voorgrond een golfbal, geschilderd door Ria Otto-Pannekoek. Deze dag ging echter niet om het winnen, want de enige echte winnaar was het hospice zelf, dus het team doneerde het schilderij aan het hospice, zodat het daar een mooie plek krijgt.