Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2007

Gemeente zet eerste baby van Teylingen alsnog in het zonnetje

TEYLINGEN – Loek van Rijn, geboren op 4 januari 2006, is de allereerste geboren Teylinger. “Hij is de eerste van de generatie die niet anders weet dan dat Teylingen zijn woonplaats is”, zo vertelde burgemeester Sander Schelberg op maandag 9 juli, terwijl hij Loek met cadeautjes verwende.
Door alle perikelen waarmee de politici en ambtenaren de vier kernen Voorhout, Sassenheim, Warmond en Teijlingen tot een gemeente Teylingen moest omvormen en vanwege het feit dat burgemeester Schelberg pas halverwege 2006 aantrad als eerste burger, heeft deze ceremonie een jaar vertraging opgelopen. Schelberg zag er ook het positieve van in: “In ieder geval hebben we nu allerlei mooie cadeau’s met het logo van de gemeente Teylingen die we kunnen weggeven. Bovendien krijgt Loek nu alsnog het Ta Ta Teylingen slabbetje.”

Loek’s zus Noa en zijn ouders, Laura en Fons, waren zeer verrast dat Loek alsnog de titel ‘Eerste geboren inwoner van Teylingen’ kreeg toebedeeld. Laura vertelt: “Nadat Loek was geboren hoorden we al van de verloskundige dat hij de eerste baby van Teylingen was. Maar dat de burgemeester hier langs komt, is heel fijn!” Ze vervolgde: “Je kunt overigens wel allerlei mooie cadeau’s krijgen, maar dat Loek zo’n gezond mannetje is, blijft het mooiste cadeau.”

Het gegraveerde bestek, met Loek’s naam, een Teylinger frisbee, de Teylinger Hoogtepunten en een prachtige pen nam de 1-jarige jongen graag in ontvangst. Zonder twijfel zal de handgeschreven brief van de burgemeester een speciaal plaatsje krijgen.