Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2007

“Onze oude tuinen konden een teveel aan water prima aan!”

VOORHOUT – Paul Vreuls, die zich enige tijd geleden al uitte over de toestand van de tuinen, benadrukt dat het de tuiniers en het bestuur nog niet nader tot elkaar zijn gekomen: “Van het bestuur hebben we helemaal geen response gekregen. Ze staan niet voor ons in de bres.
Ik ben diep teleurgesteld en voel me door hen in de steek gelaten. De schoeiing ligt te laag en de grond zakt weg omdat er veel boomstronken zijn verwijderd. In totaal is zo’n 70 euro aan zaad verzopen, evenals veel andere plantjes. Ik had een mooie zandtuin en wil een goede tuin terugkrijgen!” Hij besluit: “Als je zelf net als die plantjes je kop meer dan tien minuten onder water houdt, haal je ook je volgende verjaardag niet!”

Vreuls wordt ondersteund door Trudy Uljee: “Natuurlijk zeggen de mensen dat het geregend heeft en dat alle tuintjes nat zijn. Maar vorig jaar augustus was er ook heel veel regen en toen bleven onze oude tuintjes en de planten van uitstekende kwaliteit. Juist dankzij de kwaliteit van grond die we hadden en de maatregelen die we in de loop der jaren hebben genomen.”

“Ik kan niet meer genieten en lig hier wakker van. Al mijn spullen liggen te verrotten en ik kan me dat niet veroorloven met mijn AOW’tje. Ik heb het gevoel dat alles wat verkeerd kon gaan, ook verkeerd is gegaan. Er zijn zo’n tien tuinders die diep en diep teleurgesteld zijn in het bestuur van de volkstuinvereniging en de gemeente. Wij zijn de dupe van de verhuizing.”