Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 juli 2007

“Kritiek op bestuur onterecht”

VOORHOUT – “De kritiek op het bestuur van Volkstuinvereniging Elsgeest is onterecht”, zo laten enkele tuiniers weten, naar aanleiding van eerdere berichten over ondergelopen tuinen. “Natheid hoort bij een nieuwe tuin, zeker met het weer dat we de afgelopen tijd hebben gehad.”

Door Joep Derksen

Stan van Oers, secretaris, Ton van Bruxvoort, lid van de kascommissie, Kees Hilgersom en Herma van der Meer kunnen zich niet vereenzelvigen met de kritiek van de mensen die naar een nieuwe locatie moesten verhuizen vanwege de aanleg van het nieuwe voetbalveld van Foreholte.

Hilgersom: “We zijn allemaal vrijwilligers en het bestuur heeft ontzettend haar best gedaan om alles rond te krijgen, terwijl we opgezadeld werden met gemeentelijke maatregelen. De grond heeft zijn tijd nodig om in te klinken en dat duurt zeker een jaar. We hebben allemaal last van het water en mijn advies is: bekijk het tot volgend voorjaar en dan zal blijken dat het allemaal best wel meevalt. Dit jaar is toch al een verloren jaar, want doordat de tuinen pas in april zijn opgeleverd, zijn twee maanden van het tuinseizoen verloren gegaan.”

Hij vervolgt: “De grondstructuur is prima, want Arcadis heeft een bemestingsonderzoek gedaan, waarna het tekort aan meststoffen is aangevuld. De waterstand is nu lager, waardoor de drainagepijpen weer boven de waterspiegel liggen. En wat de hoogte van de grond betreft: net als alle andere tuinders ben je zelf verantwoordelijk voor het ophogen van je eigen grond.”

Bruxvoort: “Iedereen wist van tevoren dat 2007 een verloren jaar is voor de nieuwe tuintjes. Alles wat je van het land haalt is meegenomen.” Van der Meer vult aan: “Blijven klagen heeft geen zin, want aan de natuur kun je niets doen. Kijk maar eens naar mijn tuin die zo’n 300 meter verderop ligt: daar ligt meer water op, dan op het nieuwe gedeelte. Je kunt geen ijzer met handen breken, maar laten we zorgen dat we een goede sfeer krijgen.”