Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 augustus 2007

Sportschool niet op Meer en Duin 35

LISSE – Het verzoek om een sportschool te vestigen op het perceel Meer en Duin 35, wordt door wethouder Guus Mesman (PvdA) afgewezen. ‘Er kan niet voldaan worden aan de gevraagde hoeveelheid parkeervoorzieningen’, zo legde zijn collega Jan Kippers (CDA) uit.

De bedoeling van de indienster van het plan was om de sportschool ‘In Shape’ op te zetten die zich richt op ouderen, zwangere vrouwen en mensen met RSI-klachten. Kippers: ‘Volgens de regels moeten er bij een sportschool echter een minimum aantal parkeerplaatsen beschikbaar zijn: in dit geval zijn dat er 33. Het is echter slechts mogelijk om 13 plekken te creeren en dan kom je 20 parkeerplekken tekort. Daarom kunnen we niet instemmen met dit bestemmingsplan, want de bezoekers moeten wel ergens hun auto’s parkeren.’