Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

CNB-hallen voor opslag

LISSE – De CNB-hallen worden dan toch opengesteld voor gebruik: Dura Vermeer Infrastructuur mag de panden benutten voor de tijdelijke opslag van bouwmaterialen en straatmeubilair voor de reconstructie van de Gladiolenstraat en de Kanaalstraat. Het bedrijf benut deze hallen ongeveer een jaar, zo is de gemeentelijke inschatting. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans bekend op dinsdag 4 september.

Brekelmans: ‘Dit besluit is genomen omdat de opslag van die materialen anders 25 parkeerplaatsen gekost zou hebben. Nu neemt alleen de keet van Dura Vermeer zo’n zes parkeerplekken in beslag: de rest blijft behouden voor de auto’s.’ Tot nog toe waren alle eerdere aanvragen om tijdelijk gebruik te maken van de leegstaande CNB-hallen door de gemeente afgewezen. De wethouder erkent dit, maar legt uit: ‘De afwijzingen hadden te maken met brandveiligheid of de noodzaak om gas, water en licht aan te sluiten. Daar is in dit geval geen sprake van, want nu gaat het puur om de opslag van spullen als tegels, klinkers, putten, fietsenstallingen en banken.’