Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2007

D66 vraagt om toetsing plan college

LISSE – Er bestaat twijfel bij D66 of de door het college aangekondigde invoering van een vergunningenstelsel voor woningonttrekking wel voldoende juridisch onderbouwd is. De gemeentelijk juridisch controller zoekt uit of het wel mogelijk is randvoorwaarden te stellen aan de zogenoemde tamoe-werkers die in eengezinswoningen leven.

Fractievoorzitter Cees Verburg: ‘Alvorens te kunnen instemmen met het voorliggende voorstel heeft onze fractie sterk de behoefte aan zo'n juridische toetsing teneinde een zorgvuldig en gedegen besluit te kunnen nemen. Nu neig ik helaas te moeten concluderen, dat het collegebesluit (te) overhaast is genomen waarbij het er op lijkt, dat volledig voorbij wordt gegaan aan die zorgvuldige (interne) juridische toetsing. Dat is niet de eerste keer in Lisse!’