Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

“Emoties uitdrukken in een instrument verrijkt je leven”

Music Blvd viert eerste lustrum met uitvoering

NOORDWIJK – Ter ere van het vijfjarig bestaan van muziekschool Music Blvd konden honderden mensen de jubileumuitvoering bezoeken in de Muze. Burgemeester Harry Groen opende het evenement met het aansnijden van een jubileumtaart. Hierna genoten de aanwezigen van tientallen muzikale voorstellingen: het was een waar lust voor het oor!

Door Joep Derksen

Voorzitter Henri Augstinus vertelt: “Vijf jaar geleden begonnen we met het nieuwe concept voor de muziekschool onder een nieuwe naam. Wij vonden het belangrijk dat er naast de individuele lessen steeds meer een groepsgevoel zou ontstaan bij de muziekschool. En dat is gelukt, want we hebben een aantal ensembles, popbands en pop- & musicalkoren opgestart. Vanavond genieten de mensen van een doorsnee van onze muziekschool met een variatie van klassieke muziek, via de lichte muziek en musicalsongs naar de moderne popmuziek en rock. Op dit moment hebben we al 324 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 107 jaar. Ook bestaat er de cursus ‘Muziek op schoot’, waarbij kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 kennismaken met klassieke muziek.”

Groen erkende in zijn speech dat hij ‘met gemengde gevoelens’ de taart aansneed: “Het vreet aan me dat ik geen instrument kan bespelen. Het is eigenlijk een obsessie van me; soms droom ik dat ik geweldige gitaarsolo’s kan geven, maar daarna word ik weer wakker. Aan de jongere generatie wil ik het volgende meegeven: muziek maken is de beste manier om wat je denkt te kunnen overbrengen aan anderen. Laat deze wetenschap een stimulans zijn voor de kinderen om vooral te blijven oefenen, hoezeer je je muziekleraar ook haat. Later kun je namelijk je emoties uitdrukken in een instrument. Dit zal je leven een stapje verrijken.”