Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Herplantplicht overwogen

LISSE – Een herplantplicht wordt overwogen voor de eigenaar van Kanaalstraat 164, zo maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 4 september bekend. De betreffende man had een aanvraag ingediend om drie essen te kappen, maar had het neerhalen van deze bomen al voltooid voordat de bezwaarprocedure was afgerond. De hiervoor geplande hoorzitting waarbij bezwaarmakers hun visie wilden geven kwam dus als mosterd na de maaltijd.

Kippers: ‘Hij had de kapvergunning toch wel gekregen, maar ik overweeg maatregelen omdat hij in strijd heeft gehandeld met de Bomenverordening Lisse 2006. We hebben als gemeente (nog) geen regeling om in een geval als deze een bestuurlijke boete op te leggen, maar een herplantplicht ligt binnen de mogelijkheden.’

Ook drie bomen bij het perceel Heereweg 193, 193a, 195 en 195a mogen van de gemeente gerooid worden. Een bezwaar dat tegen deze kap was ingediend vormde voor het bestuur geen grond het eerdere besluit om de kap toe te staan te herzien.