Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Herindicaties mogen niet tot nadeel leiden

LISSE – Nadat de Seniorenraad een aantal schrijnende gevallen heeft voorgelegd aan wethouder Adri de Roon (D66), heeft hij ingegrepen in de wijze waarop de ISD herindicaties opstelde. De wethouder heeft bepaald dat er geen veranderingen mogen komen met betrekking tot herindicaties waar het gaat om verlaging van het aantal uren hulp dat clienten krijgen.

B.M. van Amersfoort-Oudejans, voorzitter van de Seniorenraad, vertelt hierover: ‘Het kwam voor dat iemand een indicatie had voor drie uren hulp en dat hij in verband met een operatie tijdelijk zes uur hulp extra kreeg. Maar de oude indicatie werd tegelijkertijd vergeleken en ook wel eens naar beneden bijgesteld, zodat de betreffende persoon uiteindelijk minder dan die drie uren hulp kreeg. De wethouder heeft bepaald dat tot 1 januari 2008 er geen indicaties naar beneden mogen worden bijgesteld. Vanaf die datum gelden nieuwe regels en dan wordt bekeken wat voor gevolgen dit heeft voor de Lissese clienten. Overigens blijft het wel mogelijk om hulpindicaties naar boven bij te stellen, wanneer dit nodig is.’