Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Pokertoernooi zonder publiek

VOORHOUT – Het open Pokertoernooi dat op donderdag 13 september in de WINNERs-club gepland stond, mag toch plaatsvinden. Wel zijn er voorwaarden gesteld aan de wijze waarop het toernooi wordt gehouden. Er mogen maximaal 40 personen deelnemen, die geen inschrijfgeld hoeven te betalen. Geldprijzen zijn niet te winnen, maar wel enkele bekers. De gemeente Teylingen informeerde Kees van Velzen, voorzitter van de Oranje Vereniging Voorhout, over dit nieuws.

Olga Bal, woordvoerder voor de gemeente Teylingen bevestigt: “Het pokertoernooi mag doorgaan, maar zal afgesloten zijn voor het publiek. Tevens mag er geen sprake zijn van prijzengeld en inschrijfgeld.” Betekent dit dat het Openbaar Ministerie (OM) dan toch het houden van een pokertoernooi toestaat, maar dan onder voorwaarden? Bal: “Het OM heeft niet heel duidelijk een uitspraak gedaan. Wel is ons verteld dat het Ministerie (van Justitie, red.) al eerder een akkoord had gegeven bij een vergelijkbare zaak met een voetbalvereniging die ook een pokertoernooi wilden organiseren.”