Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2007

Publiek sluit Nacht opnieuw in het hart

SASSENHEIM – Met de herintroductie van de Nacht van Sassem werd op vrijdag 31 augustus een jarenlange traditie weer in ere hersteld. Duizenden mensen bezochten het evenement en genoten van de vele muzikale uitvoeringen, de modeshows en de waren die op de tientallen marktkraampjes te koop waren.

Lopend over de markt treffen veel oude bekenden elkaar, maar ook bekende Teylingers waren aan het eind van de middag al te spotten. Kinderen genoten van de “bungeetrampoline”, waarbij de jeugd tot wel twintig meter hoog de lucht in kon springen. De echte waaghalzen haalden daarbij tegelijkertijd allerlei acrobatische toeren uit.

Verkleed als beer

Tegen een uur of acht ’s avonds stromen de winkelstraten steeds voller met bezoekers. Veel winkeliers hebben ook allerlei kleinere en grotere attracties voor algemeen vermaak. Willemien Wagner is verkleed als beer en geeft tientallen kinderen een handje. Ze neemt even koffiepauze en vertelt: “De ondernemers hadden al heel lang de wens om de Nacht van Sassem in ere te herstellen. Nu het eenmaal zo ver is, zijn de reacties van de bezoekers heel plezierig. Bij onze boekenwinkel staat onder meer het Rad van Fortuin, maar ik had graag gezien dat de bungeetrampoline ook aan de zuidkant van het centrum geplaatst was. Helaas was dat niet mogelijk door enkele kraampjes die niet op de juiste plek opgezet waren. Maar dit is een succesvol evenement en wat mij betreft wordt het volgend jaar weer georganiseerd.”

Ook veel bezoekers, bestaande uit Sassenheimers, Teylingers en Bollenstrekers, waren zeer tevreden: “Het ziet er fantastisch uit”, zo vatten van de heer en mevrouw De Jong de menig van velen samen. Iets verderop vertelt mevrouw Schellekens: “Ik ben hier net komen wonen en ken het evenement niet. Samen met mijn dochter ga ik het nu ervaren.” Mevrouw Bulo is wat kritischer: “Ik heb het hier wel eens gezelliger meegemaakt: zo zijn er hele stukken straat waar geen attracties te zien zijn. Bovendien valt het tegen wat in de kraampjes aangeboden wordt.”

Na de officiële opening van het evenement door de nachtburgemeester, wethouder Hollart en Peter Melman (TOV) barstte het festijn goed los. Enkele kleinere en grotere buien later op de avond helaas ook, maar dat mocht voor veel mensen de pret niet drukken: de modeshows werden prima bekeken door het aanwezige publiek. Ook de muziek van onder meer de Bierleppen zorgde voor een vrolijke sfeer die tot diep in de nacht duurde.