Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2007

Vele acties voor onderwijsprojecten

NOORDWIJK – Elke Noordwijker van boven de dertig kan zich nog wel de vele acties herinneren ten bate van Boven Volta: kunstmarkten, sportwedstrijden, evenementenmarkten en vele andere activiteiten om de inwoners van Boven Volta (het huidige Burkina Faso) te helpen aan een betere toekomst middels een aantal onderwijsprojecten. In ruim 15 jaar werden verschillende basisscholen in diverse dorpen gebouwd, allen aangevuld met praktische scholing op het gebied van de land- en tuinbouw.

De tot ver in de regio bekende “Evenementenmarkt”, die jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers trok, werd door een groot aantal vrijwilligers en Noordwijkse verenigingen getrokken en bracht het meeste geld in het laatje. Daarnaast waren er ook nog andere fondsenwervende activiteiten zoals loterijen en sponsorlopen.

In 1978 zijn twee onderwijsprojecten opgezet in de plaatsen Kéra en Kosso. Twee jaar later kwam er nog het onderwijsproject in het noordelijker gelegen Soukuy bij. Noordwijk betaalde de bouwmaterialen die niet ter plaatse te vinden waren en de dorpelingen investeerden hoofdzakelijk in de vorm van arbeid in hun eigen school.

In de loop der jaren bleef een klein aantal donateurs door de jaren heen heel trouw hun contributie afdragen en van dat geld zijn regelmatig schoolmaterialen zoals schriften en pennen naar de scholen verstuurd.