Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 oktober 2007

Jolly Joker neemt Jan Hobbel over

NOORDWIJK – Met de overname van Jan Hobbel door Jolly Joker vormen de twee tegenover elkaar gelegen winkels in de Hoofdstraat een twee-eenheid. Jan Nijssen, voormalig eigenaar van Jan Hobbel, draagt de winkel met een gerust hart over aan André Wielinga en Oskar Turk, maar blijft voor de vuurwerkverkoop aan als adviseur. Wielinga: “Die kennis moet goed overgedragen worden en dat doe je niet door een dagje met elkaar te praten.”

Jolly Joker en Jan Hobbel zijn twee zaken die elkaar uitstekend aanvullen: bij Jan Hobbel komen de klanten voor souvenirs, maritieme zaken en de aanschaf van vuurwerk. Jolly Joker daarentegen is gespecialiseerd in onder meer feestartikelen. Nijssen vertelt over zijn vertrek: “Ik ben 51 jaar en wil mijn blik verruimen; ik woon hier 45 minuten reizen vandaan en werd het heen en weer rijden een beetje beu. Ik ga rustig om me heen kijken om mijn volgende stappen te bepalen, maar blijf het komende jaar zijdelings betrokken bij de opslag en verkoop van het vuurwerk op de Keyserswey 49c op het industrieterrein ’s-Gravendijck. André en Oskar komen met frisse ideeen: ze maken het bijvoorbeeld mogelijk dat het vuurwerk via internet besteld wordt en ik draag mijn zaak met een gerust hart aan hen over.”

Serviesgoed

Wielinga: “In april zijn de eerste gesprekken begonnen en nu zijn we dus gegroeid van twee naar drie zaken, want we hebben ook nog een vestiging in Lisse. De naam Jan Hobbel blijft overigens hetzelfde, want dit blijft dé zaak voor souvenirs en vuurwerkverkoop. Daarnaast gaan we ook wat meer nadruk leggen op het aanbieden van typisch Noordwijkse souvenirs, zoals serviesgoed, T-shirts, glaswerk met Noordwijkse print of Noordwijkse vuurtorentjes.”

Ook voor de consument zijn er voordelen: “We zijn de volle bak open: zeven dagen per week en Jan Hobbel blijft dus gewoon bestaan en wordt niet de zoveelste kledingzaak. Met het vuurwerk hebben we dit jaar een veel uitgebreidere collectie van siervuurwerk en knalvuurwerk en binnenkort krijgen twintigduizend Noordwijkse en Katwijkse huishoudens de folder in de bus. We hebben een actie waarmee je bij het voorbestellen van vuurwerk extra korting of een extra stuk vuurwerk kunt krijgen.”

Voor meer informatie over de vuurwerkverkoop kan vanaf november de website:
www.janhobbel.vuurwerkexpert.nl bekeken worden.