Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 oktober 2007

Lenferink: ‘Alphen aan den Rijn is haler waar het gaat om samenwerking’

LISSE – ‘We hebben niet veel aan Alphen aan den Rijn: we zijn brenger en geen haler als het gaat om die samenwerking.’ H. Lenferink, voorzitter van het Dagelijks Bestuur Holland Rijnland en tevens burgemeester van Leiden liet zich deze opmerking ontvallen tijdens een discussie over een fusie van de samenwerkingsverbanden Rijnstreekberaad en Holland Rijnland in de vergadering van de commissie Regionale Zaken.

Sinds kort worden alle raads- en commissievergaderingen digitaal opgenomen en kunnen via de website van de gemeente Lisse beluisterd worden, dus ook de vergadering van deze commissie Regionale Zaken. Dit bleek Lenferink te beseffen, want aan het eind van de avond wilde hij nog het volgende gezegd hebben: ‘Ik wil nog een dingetje hier achterlaten. Er moet niet een indruk ontstaan dat er in Alphen sprake is van een beroerde bestuurskracht. Het is een zeer goed geleide bestuurlijke gemeente, misschien wel de beste bestuurlijke gemeente in de regio. Het probleem zit hem in de samenwerking tussen gemeenten, niet in de gemeente Alphen zelf.’