Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 oktober 2007

Schuld brand in Blokhuis onduidelijk

LISSE – ‘Er is geen enkele aanleiding te denken dat het in brand steken van de grote parasol in Blokhuis door hangjongeren is gebeurt.’ Met deze woorden ontkrachtte burgemeester Corrie Langelaar de geruchten dat die jeugd deze 2.000 euro kostende parasol had vernield in de nacht van 24 op 25 september.

Langelaar: ‘Die parasol werd omstreeks 02:00 uur in brand gestoken en binnen tien minuten werd in de buurt ook een auto in de brand gestoken daar redelijk in de buurt. Een groepje jongelui is met vuurwerk in de buurt gesignaleerd en de commotie is terecht, maar het gebeuren is zeer waarschijnlijk niet door de hangjongeren veroorzaakt. Andere klachten over de hangjongeren heeft de politie niet binnen gekregen en er is op dit moment geen aanleiding om heel actief nieuwe maatregelen te nemen. In zijn algemeenheid is het in Blokhuis nog zeer acceptabel rustig.’ Met deze woorden werd duidelijk dat het invoeren van cameratoezicht vooralsnog geen voortgang vindt.