Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2007

Sporthal De Geest fiks opgeknapt

WARMOND – Binnen een tijd van slechts enkele maanden is sporthal De Geest compleet opgeknapt door de nieuwe beheerder, Stichting Wasbeek. Op vrijdag 9 november werden omwonenden uitgenodigd om het resultaat te bekijken. De belangstelling hiervoor was niet overweldigend, maar dat kan ook als een goed teken worden beschouwd: als de buren een hoge mate van overlast zouden ondervinden, dan zou deze avond zijn aangegrepen om de ongenoegens te uiten.

Door Joep Derksen

Hans van der Linden, algemeen manager, en Ger Leepel, voorzitter Stichting Wasbeek, leidden de bezoekers rond en vertelden over de vernieuwde sporthal. “De zaal wordt gebruikt door voetbal-, volleybal-, korfbal-, hockey- en badmintonverenigingen. Op het moment is de zaal met haar perfecte sportvloer aardig volgeboekt, maar vanaf maart zijn er best wat tijden beschikbaar waarop gebruik gemaakt kan worden van deze schitterende accommodatie.”

Bij binnenkomst valt onmiddellijk het vers-gesauste horecadeel op. Waar eerder oude vergeelde krantenknipsels aan de muur geplakt waren, zijn de muren nu fris wit geschilderd. Zowel sporters als niet-sporters kunnen iedere dag genieten van een hapje en een drankje, omdat er dagelijks een sporthalmedewerker aanwezig is. Wanneer de toeschouwer met de trap of traplift naar boven gaat, kunnen ze vanaf de tribune hun favoriete team toejuichen. Op een speciaal deel, de voormalige opslagruimte, kan men zittend aan tafeltjes, vanachter het glas, de sportieve verrichtingen volgen en tegelijkertijd nippen aan een biertje, wijntje of glaasje fris.

Direct naast de sporthal is de vergaderkamer annex presentatieruimte, die door het bestuur zelf gebruikt wordt, maar ook verhuurd kan worden aan bedrijven en organisaties. Zijn alle werkzaamheden nu afgerond? “In principe wel, maar aangezien we een goede relatie met de omwonenden willen hebben, hebben we een geluidsonderzoek laten doen. Hieruit bleek dat het geluid iets van de norm afwijkt en daarom plaatsen we eilandjes van akoestische plafondplaten, zodat de iets te lange nagalmtijden ingeperkt worden.”

Voor informatie of reserveringen bij Sporthal De Geest kan gebeld worden naar: 0252 215 594.