Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2007

‘Corporaties zijn geen oppottende huisbazen’

TEYLINGEN - De voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Woonstichting Vooruitgang, Lex van Drooge, greep de viering van het 95-jarig bestaan aan om een lans te breken voor de woningcorporaties: “Het beeld van corporaties dat door politici in de kranten wordt neergezet, riekt naar demonisering. De verzelfstandiging van de sector is geïnitieerd door de rijksoverheid. Er wordt door hen al vele jaren gesproken over het vlottrekken van de woningmarkt door bijvoorbeeld bouwbeslissingsprocessen te versnellen, maar er zijn geen resultaten geboekt.”

Hij vervolgde: “Maar als onderdeel van de propagandapolitiek in de strijd om geld en macht, worden corporaties afgeschilderd als een stel huisbazen die hun geld oppotten en zich niet bekommeren om enige maatschappelijke betrokkenheid. De Woonstichting Vooruitgang heeft haar maatschappelijke betrokkenheid echter vol opgepakt en in veel projecten hebben we een pioniersrol gespeeld. We hebben snel ingegrepen bij tegenslagen, zoals we die bij de Oranjebuurt zijn tegengekomen, en ook bij toekomstige projecten gaan we een maximale prestatie realiseren op woonkundig gebied. In onze sector gaat het namelijk om veel meer dan huizen alleen.”