Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2007

Optreden tegen illegale bewoners camping Warmond

WARMOND – De gemeente ondertekent vrijdag 21 december een convenant met de camping Hoflee 1 om illegaal wonen tegen te gaan. Dit maakte burgemeester Sander Schelberg afgelopen donderdag bekend.

Schelberg: “Deze ondertekening volgt op de afspraken die eerder dit jaar ondertekend zijn door de andere recreatieparken in Warmond en geeft aan dat ons beleid heel succesvol is. 100% van de verenigingen willen met de gemeente bereiken dat er geen illegale woonsituaties ontstaan. De sluiting van het convenant zorgt ook voor een grote ontlasting van het opsporingsapparaat, want zonder dit convenant hadden de boa’s constant moeten controleren op naleving van de regels. Nu kunnen ze dat steekproefsgewijs doen.”

De ondertekening van het convenant vloeit voort uit de gesprekken die de burgemeester in september had met de eigenaars van camping Hoflee 1. Hij schrijft daarover in zijn weblog: “Al sinds heel lang wordt daar voornamelijk gewoond in plaats van gerecreëerd. Dat is een illegale situatie waar ik samen met de inwoners een eind aan ga maken. Iedereen die voor 1 november 2003 daar woonde en dat kan aantonen, mag daar blijven wonen. Althans alleen die personen. Uiteindelijk komt er via dit uitsterfbeleid dus een terugkomst van de recreatiecamping.”