Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2007

Tsunami van verkeersborden

LISSE – Met het wijzigen van de verkeersmaatregelen in het centrumgebied, komt er een veelheid aan verkeersborden in het centrum te staan. Zoveel zelfs dat er een woud aan borden komt om alle nieuwe regels, uitzonderingen en verboden aan te kondigen.

Gabriella Mosk van de afdeling Weg en Waterbouw sloeg met Ruud Beerling, verkeersadviseur van de politie, de handen ineen en een presentatie volgde over de beste wijze waarop bebordingen in Lisse eruit komen te zien. ‘De nieuwe borden bestaan volgens plannen uit een verzameling van bovenop elkaar geplaatste ge- en verboden en kunnen wel 3,50 meter hoog worden.’

Verantwoordelijk wethouder Guus Mesman (PvdA) legde de reden uit waarom een tsunami aan verkeersborden Lisse kan overspoelen: ‘We hebben een aantal dingen vastgesteld die we willen invoeren, zoals het weren van auto’s, maar dan niet tijdens venstertijden. Ook willen we bromfietsen weren, maar we moeten wel mogelijk maken dat bewoners kunnen rondrijden. Fietsers willen we weren tijdens koopavonden en zaterdagen. Op een gegeven moment moet je dat gaan vertalen in bebordingen. Als je dat zo letterlijk mogelijk oppakt, krijg je al snel een woud aan borden, zodat je het winkelcentrum door de borden niet meer kunt zien.

Commissielid Paula van Elburg (PvdA) had haar twijfels: ‘Er is een aantal borden noodzakelijk, maar er verschijnen hier en daar artikelen over gemeenten waar ze proberen om hun plaats bordenvrij te maken. Hier in Lisse proberen we het centrum mooi in te richten, dus ieder bord erbij is een aantasting van die schoonheid.’ Commissielid Ed Takken (D66) deed een suggestie: ‘Op de borden die te zien waren bij de presentatie zat een gemeentelogo: haal dat eraf en dan wordt het bord ook lager.’