Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2008

Geen toestemming bouw Jacoba van Beierenweg

TEYLINGEN – H&B Bouw B.V. uit Sassenheim krijgt van de gemeente geen vergunning voor de 1ste fase voor de bouw van 37 woningen met bergingen, openbare en particuliere parkeerplaatsen aan de Jacoba van Beierenweg. Harry Bakker, mede-directeur van H&B Bouw is teleurgesteld: “Het is een prachtig mooi plan, maar nu moeten we het opnieuw opstellen.” Wethouder Gerrit van der Meer: “We kunnen geen deelplannetjes goedkeuren, want dan geven we de regie uit handen.”

Door Joep Derksen

Het collegebesluit werd woensdag 6 februari openbaar gemaakt, maar Bakker was op het moment dat hij gevraagd werd voor een reactie nog niet op de hoogte gesteld van de jongste ontwikkelingen. Hij reageert op het nieuws dat er geen vergunning afgegeven wordt: “Daar ben ik teleurgesteld over. Ik weet niet precies wat de reden hiervan is, maar het probleem is begonnen door de omleidingsweg en de contacten met Heijmans die stroef verlopen. We vallen in het contract die Heijmans heeft en deze organisatie wil hier geen medewerking aan verlenen. Ik heb nog niets gehoord van de gemeente, maar we moeten het plan opnieuw opstellen. Het is een prachtig mooi plan en past prima in de omgeving van de Jacoba van Beierenweg.”

Teleurstellend

Bakker vervolgt: “Nu lopen we echter op tegen een blok beton van de gemeente, terwijl we net na de bouwvakvakantie, in september, wilden beginnen. Graag zou ik een reactie willen hebben van de gemeente over hun beweegredenen.” Hij verzucht: “Heemskerk Makelaars in Noordwijkerhout heeft een lijst met mensen opgesteld die interesse hebben om op deze locatie te wonen. De belangstelling is enorm: niet veel kavels worden gebouwd in Voorhout en de lijst loopt nu al van hier tot Tokio. Het is teleurstellend dat het plan afgeschoten wordt zonder dat er een goede verklaring voor is. Dit doet de kosten alleen maar verder oplopen en dat geld gaat ook ten koste van de kostprijs van de woningen: door inhuur van de advocaten heb je alleen maar verliezers. Wij van H&B Bouw willen graag gaan samenwerken met de gemeente. De wethouder zal ook met handen en voeten gebonden zijn, maar we hopen dat er op korte termijn een oplossing te vinden is. Vooralsnog wachten we eerst de brief van de gemeente af, daarna gaan we in overleg met onze advocaten en de gemeente.”

Geweigerd

Wethouder Gerrit van der Meer informeert over de reden dat een vergunning niet toegestaan wordt: “Het plan van H&B Bouw is geweigerd omdat het onderdeel is van het plangebied Hooghkamer. Daarvan is de ontwikkeling nog onzeker en voor dit plangebied is de gemeente in overleg met projectontwikkelaar Heijmans. Die firma is op hun beurt ook weer in onderhandeling met H&B. Voor dit laatste bedrijf zal de beste mogelijkheid liggen in het bereiken van overeenstemming met Heijmans.”

Van der Meer verduidelijkt: “We hebben het hier over het ontwerp bestemmingsplan Hooghkamer en daar past dit bouwplan niet in. Het zou heel gek zijn om een deelplan goed te keuren dat niet in het ontwerp bestemmingsplan past. H&B kan een nieuw plan indienen dat wel bij het ontwerp past, maar we kunnen geen deelplannetjes goedkeuren, want dan geven we de regie compleet uit handen.”