Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2008

Kortetermijnoplossing voor probleem schoolhuisvesting

LISSE – De gemeente trekt het komende jaar ruim drie ton uit voor het huisvestingsprogramma van basisscholen. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 29 januari bekend.

Zo kan De Akker een bedrag van ruim 168.000 euro tegemoet zien voor het geheel vervangen van het pannendak en de realisatie van een noodlokaal. De Rembrandtschool krijgt ruim 41.000 euro voor het verwijderen van noodlokalen en voor het aanbrengen van betontegels en screens. Ruim 23.000 euro gaat naar De Tweemaster voor het opknappen van de lerarenkamer en De Waterval krijgt dik 16.000 euro voor nieuwe zonwering. Het onderhoud van straatwerk bij de Willibrordschool kost de gemeente bijna 12.000 euro en De Beekbrug ontvangt ruim 6.000 euro voor het realiseren van anti-klimbeveiliging en het vervangen van hemelwaterafvoeren.

Brekelmans: ‘Ieder jaar kunnen scholen voor basisonderwijs aanvragen doen voor bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Het overzicht van wat er het komende jaar gaat gebeuren en hoeveel het gaat kosten, is nu bekend.’ Er zijn wat overlappingen: ‘Het noodlokaal van De Akker was al aangelegd voor een bedrag van 46.000 euro, maar dat geld krijgt de school terug. Daarnaast had De Tweemaster aan de Trompstraat een aanvraag ingediend voor een verbouwing in het kader van onderwijskundige vernieuwing. Daar hebben we niet mee ingestemd, omdat deze school plannen heeft voor de realisatie van een twee onder een dak-vestiging met de Willibrordschool. Wel kunnen ze de lerarenkamer opknappen.’

De wethouder vervolgt: ‘De Tweemaster in de Gerard Doustraat in de Poelpolder groeit hard en mag extra bouwen. Nu is er niet veel plaats voor die extra lokalen, maar toevallig staan in het gebouw ernaast lokalen van de ROC Leiden leeg. De ROC wil die twee lokalen verhuren aan De Tweemaster voor de periode van 1 februari tot en met 31 juli. Dus voor de korte termijn is het schoolvestingsprobleem opgelost. In mei gaan we kijken hoe we een permanente oplossing kunnen creëren.’ Hij besluit: ‘De gemeente zal eveneens een bevolkingsprognose 0 – 19 jarigen en een leerlingenprognose voor het primair onderwijs laten opmaken. De scholen zelf zijn hier ook bijzonder in geïnteresseerd, want het geeft een goede indicatie van de aantallen leerlingen die ze voor de komende jaren kunnen verwachten.’