Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2008

Brandweer zorgt voor extra parkeerplaats

VOORHOUT – Onverwacht is er toch een zo broodnodige parkeerplaats bijgekomen op het plein naast het bestuurscentrum. Het beeld ‘L’Enfant des fleurs’ werd op 11 januari tijdens een brandweeroefening ernstig beschadigd doordat een van de brandweerwagens de bocht te kort had genomen. De sculptuur is nu geheel verwijderd, inclusief de sokkel.

Lidy Schoof-Wessels, communicatiemedewerker van de gemeente, legt uit wat er gebeurd is: “Het standbeeld 'L'Enfant des Fleurs' is tijdens een brandweeroefening ernstig beschadigd. Wij onderzoeken op dit moment of het standbeeld te repareren is, want het is op diverse plaatsen verbogen. Mocht reparatie mogelijk zijn, dan kijken we of dit beeld op een mogelijk alternatieve locatie geplaatst moet worden.”

Ze vervolgt: Het is nog niet duidelijk waar het beeld wordt teruggeplaatst als het beeld gerestaureerd kan worden. Ook is nog niet duidelijk of er een nieuw beeld komt op de plaats waar het beeld heeft gestaan. We weten overigens op dit moment nog niet hoeveel de schade bedraagt, maar het beeld is verzekerd.”