Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 februari 2008

Tieners organiseren spellendag voor KIKA

VOORHOUT – Een echte spellendag wordt op zaterdag 1 maart in @Hok georganiseerd, waarbij het leeuwendeel van de opbrengsten geschonken worden aan het kinderkankerfonds KIKA. De initiatiefnemers Mike (16), Roy (14), Sarkaft (16), Joris (15) en Rene (15) hebben dit evenement dan ook genoemd: “Spelen voor KIKA”.

Door Joep Derksen

De spellendag is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun ouders. De kinderen kunnen deelnemen aan allerlei spellen zoals minifietsenrace, tafelvoetbal, tafelmidgetgolf, een eigen kleurplaat/poster maken voor KIKA, computerspelen enzovoorts. Ook wordt er een loterij gehouden worden waarin allerlei prijzen te winnen zijn die de tienerinitiatiefnemers zelf bij Voorhoutse winkels hebben verzameld.

Mike vertelt: “Met een andere jongen ben ik langs alle winkels in Voorhout gegaan en we hebben hele leuke prijzen voor de loterij mogen ontvangen. Zo kan er een complete draaitafel voor kinderen worden gewonnen!” Roy vult aan: “Daarnaast zijn er zoveel spelletjes dat ze bijna teveel om op te noemen zijn, want de kinderen kunnen ook blikgooien, darten, poolen, sjoelen of zich door een clown laten schminken.”

Enthousiast

Sarkaft legt uit waarom zij deze dag opzetten: “We doen hier iedere week in @Hok veel dingen. We komen bij elkaar, hebben veel lol, organiseren feesten, maar ook wel eens workshops. We vonden dat het goed zou zijn om eens iets te doen voor het goede doel.” En waarom juist KIKA? Joris: “We wilden sowieso iets doen voor een kankerfonds voor kinderen, want dit evenement wordt ook georganiseerd voor kinderen. Daarnaast bleek KIKA het meest coöperatief te zijn bij de opzet van deze dag. De Jongerenwerker (Johan Braaksma, red.) heeft met KIKA contact opgenomen en ze waren direct razend enthousiast.”

Braaksma zelf vult aan: “Het mooie van dit initiatief is dat het van de kinderen zelf komt. Bij de spelen zijn de tieners zelf ook aanwezig en begeleiden alle activiteiten. De inkomsten van de loterij en een groot deel van de entree zal ten goede komen voor het KinderKankerfonds. Het overige deel wordt besteed aan activiteiten die de tieners zelf mogen bepalen.”

Posters

De komende week verschijnen door het hele dorp posters, die dit jongereninitiatief kenbaar maken en de tieners hopen dan ook dat veel winkeliers een exemplaar achter hun winkelruiten willen zetten. De spellendag zelf wordt gehouden op zaterdag 1 maart in @Hok, Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout, van 11:00 uur – 14:00 uur. Entree is 3 euro per kind en volwassenen hebben gratis toegang.

5 Comments:

At 9:38 a.m., Anonymous Anoniem said...

let me know wheгe dο we Buу them

My website :: green Smoke coupons

 
At 3:46 a.m., Anonymous Anoniem said...

A conѕiderable improνement οf the v2 electronіс cіgarette ωas the inclusion
of а manual button.

Feel free to surf to my ωebрage V2 Cig Coupon

 
At 1:51 a.m., Anonymous Anoniem said...

The belt сould be woгn ωhегever so you can get a excellent oρегate out
taκing a cat nap or waѕhing house.

Alѕo vіsit mу ωebsite - ippi-card.ru

 
At 11:15 a.m., Anonymous Anoniem said...

I found the part in the story about this getting "clean rat" a bit unsettling with
my stomach.

Here is my blog post flex belt reviews

 
At 10:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

I tend nοt to leavе а ton of rеmагκѕ, but аftег гeaԁіng a few of the
reѕрonses hегe "Tieners organiseren spellendag voor KIKA".
I actually do havе 2 questіοns foг you if yοu do not mind.
Could іt be only me oг dо a few of the rеmaгks cοme
acгoss like theу are lеft by braіn dead folkѕ?
:-P And, if you аre wгiting аt aԁditional plаcеs,
I would like tо keep up with anything fresh
you haѵе tо post. Could you maκе a list οf all оf уοur ѕhаred pages like уour twitter feed, Fаceboοκ pаge оr linκedіn profile?



Herе iѕ my blog: Http://Www.sfgate.com

 

Een reactie posten

<< Home