Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2008

De Akker mag tóch uitbreiden

LISSE – Basisschool De Akker mag toch een nieuw noodlokaal op haar terrein bouwen. Deze mededeling deed wethouder Guus Mesman (PvdA) aan de leden van de commissie Ruimte & Infrastructuur, op donderdag 13 maart. Vorige maand had het college deze aanvraag voor een noodlokaal geweigerd, omdat het college bang was dat een extra aanbouw zou leiden tot nog meer toekomstige protesten aangaande de ontwikkelingsplannen rondom het Raadhuisplein.

Mesman verklaarde de ommezwaai aan de commissieleden: ‘Tijdens de vorige vergadering van deze commissie is dit onderwerp ook aan de orde gekomen. Nadat het college een verzoek van de school voor een tijdelijk extra lokaal had afgewezen, zijn we met de school om de tafel gaan zitten en met elkaar in gesprek geraakt. We hebben gesproken over de wensen van De Akker, de wettelijke normen over het aantal leerlingen en het aantal vierkante meters aan speelplaatsruimte. Gezamenlijk hebben we zitten te kijken naar de school, haar plattegrond, de speelplaats en wat we ermee zouden kunnen doen. We hebben een plek aangewezen waar het lokaal zou kunnen komen, zodat school ermee verder kan, maar ook dat de plannen voor het Raadhuisplein niet geschaad zouden kunnen worden. We herzien het collegebesluit en gaan medewerking verlenen aan het noodlokaal.’ Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) die zijn college Marius Nieuwenhuis, die de uitbreiding van De Akker in de vorige commissie had aangekaart, verving antwoordde op de uitleg van Mesman: ‘We kunnen tevreden zijn.’