Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 maart 2008

Aanpak binnengebied Heereweg / Grachtweg

LISSE – Het binnengebied Heereweg / Grachtweg wordt grondig aangepakt, zo liet wethouder Guus Mesman (PvdA) onlangs weten. Castien Vastgoed b.v., dat diverse percelen in dit gebied in bezit heeft, bood eerder aan het college een ontwerp aan om het totale gebied te renoveren.

De gemeente ziet er wel wat in, want de procedure wordt opgestart ‘om dit verpauperde gebied met asbesthoudende schuren zo spoedig mogelijk te reconstrueren’. In het gebied komen 26 appartementen in het goedkopere segment en twee vrijstaande woningen in een ‘historiserende kleinschalige sfeer’.

Castien diende de oorspronkelijke bouwaanvraag al op 8 maart 2007 in, maar moest vervolgens aanvullende stukken aan de gemeente overhandigen. Ook zijn sinds die tijd gesprekken geweest tussen verschillende omwonenden en Castien, waarin bezorgdheden werden uitgesproken over privacy, schaduwwerking, parkeren en schade aan aanwezige gebouwen tijdens bouwwerkzaamheden. Naar aanleiding hiervan heeft Castien enkele kleine wijzigingen aangebracht in het plan.

De sloop van de schuren wordt direct gestart zodra de bouwvergunning onherroepelijk is, waarna een gebouw met een goothoogte van zeven meter zal verrijzen. Eerst is er echter een inspraakperiode van zes weken, waarbij de bouwplannen op het gemeentehuis ter inzage liggen. De huidige omwonenden hebben ondertussen een brief ontvangen met informatie over het collegebesluit.