Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 maart 2008

College in beroep in zaak hoge planschadeclaim

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders stelt wel een hoger beroep in tegen de toewijzing van de planschadeclaim van C.A. Moolenaar. Dit nieuws werd dinsdag 11 maart bekendgemaakt.

Het geschil tussen de gemeente en de heer Moolenaar heeft betrekking op het verzoek tot vergoeding van planschade met betrekking tot de bouw van een half rond woongebouw (Residence Nassau, red.) met 31 appartementen uitgevoerd in vier woonlagen met een grotendeels achter de rooilijn gelegen vijfde woonlaag.

De heer Moolenaar stelt dat schade zou zijn ontstaan door ‘de bouw van een flatgebouw achter onze woning, waardoor overlast door inkijk wordt veroorzaakt en overlast door geluid.’ De gemeente bestrijdt dit en heeft hiervoor meerdere beargumenteringen opgesteld. In een officieel bezwaarschrift is de conclusie dan ook: ‘Wij verzoeken u het hoger beroep gegrond te verklaren en het besluit tot toekenning van schadevergoeding ten bedrage van € 9.000,- vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 16 december 1999 te vernietigen.’