Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2008

Aanleg fietspad bij ‘de Engel’

LISSE – Tegelijk met de aanleg van de rotonde op de kruising van de N208 met de 2e Poellaan, wordt een fietspad gerealiseerd aan de zuidzijde van het woongebied ‘de Engel’. Hiervoor wordt een stuk bollengrond van circa 700 m2 opgeofferd, maar dat wordt gecompenseerd met ‘de beschikbaar gekomen bollengrond bij het Donjon nabij Huys Dever’, aldus wethouder Adri de Roon (D66) op dinsdag 22 april.

Het fietspad wordt aangelegd vanaf het punt tegenover het pand Dames van Werkhoven richting Lisse. Als fietser sla je linksaf vlak voor je bij ‘de Engel’ bent en rijdt langs de Mallegatsloot om daarna met een brug over het Mallegat naar ‘de Engel’ te gaan. Met name voor scholieren moet hierdoor een verkeersveiliger situatie ontstaan: het westelijk fietspad langs de N208 tussen deze fietsverbinding en de Beekbrug wordt tegen die tijd ook in twee richtingen opengesteld, zodat de fietsers vanuit de zuidelijke richting dan niet via de rotonde 2e Poellaan naar ‘de Engel’ hoeven om te rijden of over te steken op ongewenste verkeersonveilige situaties.

De Roon: ‘De aanlegkosten, inclusief grondaankoop, worden geschat op 177.000 euro exclusief BTW. De Provincie Zuid-Holland neemt 50% van dit bedrag op zich, waardoor de gemeente 88.500 euro (exclusief BTW) voor haar eigen rekening dient te nemen. Het fietspad loopt deels over bollengrond en die circa 700 m2 moeten gecompenseerd worden. De grond bij de Donjon nabij Huys Dever is omgevormd tot bollengrond en een deel van deze grond kan ter compensatie voor het verlies van 70 m2 bollengrond worden ingezet.’

Ook de kosten voor de aanleg van de bollenkraamvoorziening aan de Westelijke Randweg is door het college geaccordeerd. De kosten hiervan (150.000 euro) worden voor de helft door de gemeente betaald; de andere 75.000 worden vergoedt door de Provincie Zuid-Holland. Inclusief de kosten voor de aanpassing van de Akervoorderlaan, beheer en onderhoud van de voorzieningen Westelijke Randweg en de aanleg van het fietspad komen de totale kosten uit op 520.000 euro. Dat bedrag ligt 100.000 euro boven het in 2007 geschatte benodigde bedrag. De gemeenteraad moet nog haar goedkeuring geven over het plan.