Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2008

De Greef langer open

LISSE – De sluitingstijden van De Greef, het voormalige Magnifiosi, worden voor twee avonden verlengd tot 04:00 uur. Dit maakte loco-burgemeester Adri de Roon dinsdag 22 april bekend. De eerste avond dat hiervoor toestemming wordt gegeven is zaterdag 12 april, waarbij de nieuwe naam van het jongerencentrum werd onthuld.
Ook in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei mag De Greef tot 04:00 uur open blijven ter viering van luilak, een ‘feest’ waarbij langslapers en te laat komers worden bespot. Luilak wordt vooral door jongeren gevierd: ze staan zeer vroeg op en proberen iedereen wakker te maken door aan te bellen en lawaai te maken, waardoor er zeer vroeg in de morgen opeens oorverdovende herrie op straat klinkt, bijvoorbeeld door op een (brom)fiets door de wijk te scheuren, met achter zich aan een touw waaraan potten, pannen en blikken bevestigd zijn.