Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2008

‘Parkeren in onze straat alleen voor eigen bewoners!’

NOORDWIJK – ‘We willen geen betaald parkeren, maar geef ons parkeervergunningen!’ Dat stelde de meerderheid van de aanwezigen tijdens de informatieavond over de evaluatie van het Parkeerbeleid. Deze avond was opgezet om bewoners hun zegje te laten doen, zodat de politici in mei de mening van de omwonenden mee kunnen nemen in hun besluit over het al dan niet invoeren van betaald parkeren in die woonwijken.

Iets meer dan veertig omwonenden uit onder meer de Auteurswijk, Prinsessewijk en het Willem Alexander Park kwamen donderdag 24 april naar het gemeentehuis. De avond begon met een presentatie over de evaluatie Parkeerbeleid door Ronald Hendriks van het bureau Hendriks/Rademakers. Hij vertelde onder meer: ‘We hebben via schriftelijke en mondelinge enquêtes de omwonenden gevraagd naar hun mening. Tevens is het aantal uren dat het jaar door op een bepaalde locatie geparkeerd wordt, op papier gezet. Het weer is allesbepalend voor het parkeren in Noordwijk: tarieven hebben hierop geen invloed. 53% van de respondenten van de schriftelijke enquête is voorstander van betaald parkeren en het gemeentelijk parkeerbeleid krijgt als cijfer een 5,7 in de Prinsessewijk en Auteurswijk.’

De aanwezigen, vrijwel alleen bewoners, nauwelijks ondernemers en geen toeristen, konden hun mening geven. Een minderheid van de aanwezigen wilde geen betaald parkeren invoeren ‘omdat die olievlek zich alsmaar uitbreidt: nu heeft de Auteurswijk last van het parkeren uit andere wijken en straks verplaatst zich dat naar het Duinpark.’ Een groot deel van de omwonenden was echter voorstander van het invoeren van een parkeervergunningenbeleid: ‘Alleen de bewoners zelf zouden in hun eigen straat mogen parkeren. Dit zijn woonwijken: exploiteer ze niet voor het toerisme, maar deel vergunningen uit.’ Ook de opmerking om alle Oost-Europese werknemers in de vakantiewoningen verplicht te laten parkeren op het Wantveld kreeg brede steun.

Voorzitter van de avond, wethouder Leendert de Lange (VVD) had een nieuwtje voor de aanwezigen: ‘Het college legt een voorstel aan de raad voor om bij wijze van proef een nieuw overlapterrein te creëren op het terrein van de firma Beuk. In de weekenden van de maanden juli en augustus kunnen mensen daar hun auto parkeren, waarna ze met pendelvervoer door Beuk en het Zilveren Kruis naar andere plekken in Noordwijk worden gebracht.’

De gemeenteraad besluit de komende maand over het al dan niet invoeren van betaald parkeren of een vergunningenstelsel. Tevens geeft de raad dan een oordeel over de proef met het nieuwe overlapterrein.

1 Comments:

At 5:29 p.m., Anonymous Adriaan said...

Dit probleem leeft ook heel erg rond Schiphol. Er blijven altijd mensen tussen zitten die hun auto tijdens hun (veelal korte) afwezigheid in een woonwijk zetten. Dit probleem is echter sterk afgenomen door de opkomst van zelfstandige parkeerbedrijven die her en der op terreinen betaald en bewaakt parkeren aanbieden:

Zie : http://parkerenluchthavenschiphol.nl/

 

Een reactie posten

<< Home