Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

‘Geen bromfietsers over Grevelingbruggetje’

LISSE – ‘Zorg ervoor dat geen bromfietsers over de nieuw aan te leggen brug over de Greveling mogen.’ Deze hartenkreet uitte bewoner Tiele Spijkstra met zijn inspraak tijdens de vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur van donderdag 15 mei, namens de bewoners van het Visserspark.

Spijkstra: ‘De informatie dat ook bromfietsers over de brug mogen rijden is in strijd met het Masterplan: daarop stond dat het een brug voor voetgangers en fietsers zou zijn. Nu blijkt het ook voor bromfietsers en scooters toegankelijk te zijn. Ook naar onze andere bezwaren zoals de locatie van de brug en de gevolgen voor de ligplaatsen voorbij de brug wordt door de gemeente niet geluisterd naar de burgers. Dat is in strijd met het zorgvuldigheidsbeginsel.’

Wethouder Guus Mesman (PvdA) antwoordde: ‘Het Masterplan heeft niet de status dat je daarmee dit soort feiten aan kunt ontlenen. Er staat indicatief zo’n brug op. De uitwerking van de Greveling heeft aangetoond dat diverse onderdelen afwijken van het masterplan. Je mag er dus van afwijken.’ Spijkstra: In het Masterplan staat duidelijk aangegeven dat de brug voor voetgangers en fietsers is. Ik heb geen enkel belang bij een brommer op die twee meter van mijn tuin voorbijraast. Ik woon nog niet in Lisse, maar je gaat toch niet een huis kopen als je weet dat er brommers naast komen rijden?’

Nadat de termijn verstreken is om zienswijzen in te dienen, zal de gemeenteraad een oordeel geven betreffende de brug over de Greveling.