Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 mei 2008

Stroom ideeën voor nieuw milieubeleid

LISSE – De vaststelling van het milieubeleidsplan 2008 – 2011 zorgde bij de leden van de commissie Ruimte & Infrastructuur tijdens de vergadering van donderdag 15 mei voor allerlei ideeën.

Commissielid Marianne Bergman (CDA): ‘Ik mis de actieve voorlichting naar burgers toe, zoals een milieukrant. Wellicht kunnen we subsidie geven voor het aanleggen van sedum beplante daken.’ Commissielid Jos Assendelft (Nieuw Lisse): ‘Grote tractoren met zware aanhangers denderden door de Kanaalstraat heen: wat zijn de ambities van het college om het doorgaande vrachtverkeer door de dorpen te verminderen?’ In hoeverre kan in 2010 gerealiseerd worden dat het verkeer in Lisse geen overlast meer kan geven in de woonwijken?

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) antwoordde: ‘Het onderdeel milieucommunicatie richting burgers is een concreet project in het programma. Sedum beplante daken zorgen voor minder overlast en een verhoogde kwaliteit van het oppervlaktewater, maar van mijn ambtenaren verneem ik dat de gemeente dat project nog niet kent.’ Over de verkeersoverlast in de woonwijken antwoordde Brekelmans, met een lach: ‘Daar komen we op terug.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie), met een kwinkslag: ‘Wellicht is de benzineprijs dan zo hoog dat niemand meer kan rijden.’