Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 juni 2008

Avondwandelvierdaagse staat in teken van Happy & Joy

Herenstraat wordt Via Flora

VOORHOUT – De 34ste avondwandelvierdaagse staat alweer voor de deur en de organisatie houdt dit jaar rekening met 750 deelnemers die vijf of tien kilometer willen lopen. Een deel van de opbrengsten gaat naar het goede doel: “Happy and Joy”, een stichting voor een kleuterschool in Uganda en ook Plus Supermarkt zorgt weer voor draagtassen met allerlei heerlijkheden voor onderweg, samen met 750 stappentellers.

Door Joep Derksen

De wandelvierdaagse begint op maandagavond 16 juni vanaf 19:00 uur, maar op een totaal andere locatie dan de vaste wandelaars gewend zijn. Het startpunt is bij het scoutinggebouw aan de Sportlaan: daar is veel meer ruimte om fietsen en auto’s te parkeren voor de deelnemers, zo laat medeorganisator Ted Duineveld weten. Over de laatste avond, waarbij de deelnemers in de Herenstraat met bloemen verwelkomd worden door hun familie en vrienden, grapt hij: “Dat is het moment waarop we de Herenstraat omgedoopt hebben tot de Via Flora!”

Van de drie euro inschrijfgeld (2,50 euro in de voorverkoop van 7 – 14 juni bij Hoek Boek), gaat vijftig cent naar het Happy & Joy Nursery School & Daycare Centre. Plus Van Dijk verdubbelt het eindbedrag en ook de opbrengsten van de door Ladies Circle verkochte bloemen zijn bestemd voor de aanschaf van speeltoestellen voor deze school. De jonge Nathalie Smeltink (26), Stephanie Smeltink (24), Leonie van der Laan (22) en Esther van der Laan (27) hebben de school in Uganda met behulp van zestien vrijwilligers opgezet.

Normaal

Of het de normaalste zaak van de wereld is dat een begin-twintiger zelfstandig een school in Afrika opzet, vertelt Nathalie Smeltink, voorzitter van de stichting Happy & Joy: “Nadat ik in 2003 in Uganda was, heb ik in 2004 een gebouw gehuurd en daar een school gestart. Samen met mijn zus Esther zijn we de stichting begonnen om geld in te zamelen, zodat grond gekocht en een nieuwe school gebouwd kon worden voor kinderen wier ouders het onderwijs niet kunnen betalen. Nu krijgen ongeveer 120 kinderen daar les, waarbij ze ook Engels leren, want dit kunnen ze later in hun leven heel goed gebruiken als ze bijvoorbeeld handel moeten drijven.”

Nieuwtje

Duineveld heeft nog een nieuwtje: “Er is voor het eerst ook de mogelijkheid voor de allerkleinsten om, voor een euro, 1 avond mee te lopen: op deze manier krijgen ze een idee wat de avondwandelvierdaagse is. Ook ontvangen ze een echt wandeldiploma. We wandelen tijdens de vier avonden door heel Teylingen en doen zowel Warmond, Sassenheim als Voorhout aan.

Veel vrijwilligers hebben zich ingezet om de avondwandelvierdaagse tot een succes te maken, maar extra handen (en voeten!) tijdens een of meerdere van de avonden zijn zeer welkom. Neem voor dinsdag 10 juni contact op met Ted Duineveld, 0252 230 352 (tussen 18:30 en 19:30 uur) of
tedduineveld@casema.nl. Voor meer informatie over Happy & Joy: www.happyandjoy.nl. Voor 8,50 euro per maand kan een kindje gesponsord worden, zodat deze naar school kan: bankrekeningnummer 28 949 28 t.n.v. Happy & Joy Sassenheim.