Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Benefietconcert levert 2.500 euro voor Hospice op

DE ZILK – Een uniek jubileum Benefietconcert van het Zeemanskoor “Overal”, samen met het Shantykoor “De Zilk”, leverde een bedrag op van maar liefst 2.500 euro voor het Hospice in Sassenheim. Wethouder Henriette Wilbrink van Teylingen overhandigde na een uiterst succesvol optreden in het trefcentrum ‘De Duinpan’ de cheque aan J. van Vliet, penningmeester van het Hospice Duin en Bollenstreek.

De beide zeemanskoren hadden voor zaterdag 31 mei nog nooit samen opgetreden en zelfs niet samen geoefend. Dat was voor de meer dan 150 mensen niet te merken, want vanaf het begin liep het optreden zeer gesmeerd. Nadat beide koren twee keer apart waren opgetreden, volgde de finale waarin alle mannen van de beide koren bekende medley’s als ‘de Zuiderzeeballade’ en ‘West Zuid West’ ten gehore gaven.

Om acht uur ’s avonds begon het optreden en al gauw zat het publiek te klappen en mee te deinen met de vrolijke nummers. Hier en daar haakten zelfs rijen mensen hun armen in elkaar en bewogen ritmisch heen en weer, terwijl vooraan bij het podium enkele dansparen zwierden op de maat van de muziek. De dames Hulsebosch, Peters en Mooyekind genieten intens: “Het is hier gezellig met die bekende zeemansliederen en je ziet alle Zilkers weer eens terug.” Ook mevrouw Klein krijgt kippenvel: “Mijn man heeft vroeger gevaren voor de haringvangst en ook mijn vader en opa werkten op zee. Deze liedjes zongen ze altijd op Katwijk en toen ik als jong meisje dat nummer hoorde over ‘dat ze op zee gebleven waren’, moest ik altijd huilen.”