Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2008

Jubileumjaar vol activiteiten voor Kindervreugd

LISSE – Speeltuinvereniging Kindervreugd viert dit jaar tot en met mei 2009 haar 50-jarig bestaan met een veel activiteiten. Rob van der Poll, voorzitter, Anoushka Berbee, PR-lid, en Chris van Rooijen, lid van de jubileumcommissie vertellen over Kindervreugd en de activiteiten.

Dat voor deze actieve mensen een jubileum niet alleen een kwestie van terugblikken is, maar vooral van het kijken naar de toekomstvisie, blijkt al snel in het gesprek. ‘We zijn al sinds 1995 bezig om een nieuw gebouw op te zetten in De Engel. Of het nog gaat lukken is de vraag, al verzekerd de gemeente ons dat er nog mogelijkheden zijn, maar het liefst zouden we het nieuwe clubhuis gerealiseerd zien op 26 mei 2009: dan beginnen we na 50 jaar op een nieuwe plek en kunnen we er nog een halve eeuw tegenaan gaan.’

Kindervreugd is in 1959 ontstaan uit gezinsbelangen en is grotendeels het resultaat geweest van de inspanningen van Koos Slobbe, de grote animator van de eerste twintig jaar. Tegenwoordig kan niemand meer om de speeltuinvereniging heen: ‘We zijn een speeltuinvereniging in De Engel, maar heel veel kinderen uit de Poelpolder en Lisse komen hier bij elkaar. Vroeger was Kindervreugd meer een speeltuin, maar nu is het meer buurtwerk. Wat dertig jaar geleden begon met een avondje sjoelen en ontspannen, is nu uitgegroeid tot een breed scala aan activiteiten dat wekelijks plaatsvindt. Het is een rustpuntje in de huidige jachtige tijden, waar mensen ongedwongen en lekker ontspannen bezig zijn voor het hele gezin.’

Op de speciaal door de jeugdcommissie uitgebrachte kalender staan een keur aan activiteiten, uitmondend in de officiële presentatie van het jubileumboek begin mei en het slotdagfeest op 23 mei 2009. ‘Mensen en bedrijven kunnen dit boek nog altijd sponsoren. Neem hiervoor contact op met:
chrisvanrooijen@hotmail.com.’

Andere activiteiten zijn: Huttenbouw van 11 tot 13 juni voor kinderen tussen 6 en 14 jaar, zowel leden als niet-leden. 28 en 29 juni is het luchtkussenevenement met een wedstrijdelement: voor iedereen tussen 15 en 115 jaar. Op 29 augustus vindt de Tentennacht plaats, een jaarlijks terugkerend evenement dat nu extra opgepimpt wordt. 27 december vindt de filmavond plaats in het clubhuis en er komen mogelijk nog een extra kaartavond en dartavond. Op 24 en 25 januari is er het Flipperevent, waarbij op allerlei flipperkasten gespeeld kan worden en op 7 februari vindt de Quiz plaats bij Wegrestaurant De Engel: ‘We zoeken nog oude foto’s en bewegende beelden om vragen over te stellen.’ 27 maart is de Autopuzzelrit en ook zijn er plannen om een groot mozaïek te maken. 16 mei vindt de Slotdag voor de jeugd plaats.